Limity pro pitnou vodu: nemají specifický limit, u skupinových stanovení 3 mg/l jako CHSK, 5 mg/l jako TOC
Jak se projevují
- Štiplavým zápachem
- Zabarvením vody
Jaká jsou rizika
- Vznik škodlivých látek po reakci s chlorem při dezinfekci (savo, plynný chlór)
Odstranění fenolů z vody
+420 224 811 900
Poptat řešení
O fenolech ve vodě
Přirozeně jsou fenoly produkovány rostlinami, nebo vznikají jejich rozkladem. Živočichové vylučují určité množství močí. Problematickým zdrojem byla lidská průmyslová činnost (tepelné zpracování uhlí, petrochemie).
Při chlorování vody z fenolů vznikají intenzivně zapáchající chlorfenoly (prahová hodnota zápachu se pohybuje orientačně od 0,1 do 5 µg/l, tj 0,0001 až 0,005 mg/l).
Chemickou oxidací (např. pomocí oxidu chloričitého) se fenoly poměrně snadno rozkládají a chlorfenoly tak nevznikají.
Naše produkty řešící tento problém
Vodu upravujeme od roku 1999