Amonné ionty

Limity pro pitnou vodu: 0,5 mg/l

Jak se projevují
  • Typický zápach (čpavek) při vyšších koncentracích
  • Mohou být provázeny zápachem z jiných zdrojů
Jaké mají rizika
  • Indikátor fekálního znečištění a rozkladu mrtvých tkání – hrozba infekce
  • Toxický pro vodní organismy (ryby a jiné)

Jak amonné ionty z vody odstraňujeme

  • Principem adsorpce na minerálním materiálu

Vodu upravujeme od roku 1999

Amonné ionty jsou produktem rozkladu bílkovin a močoviny. Do přírody se tedy dostávají přirozeně s močí a při rozkladu mrtvé tkáně. Dalším významným zdrojem je používání hnojiv v zemědělství.

Samotné amonné ionty nejsou pro člověka většinou přímo toxické. Signalizují však další závažnější problémy: prosakování odpadní vody, bakteriální kontaminaci a jiné znečištění zdroje vody. Pro ryby a vodní organismy jsou amonné ionty silně toxické.

Naše produkty řešící tento problém

 

Ke stažení: Amonné ionty ve vodě (PDF)

Úprava vody pro průmysl i domácnosti

Tento web využívá cookies pro zajištění funkčnosti webu a získání statistik návštěvnosti webu. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít