Hliník

Limit pro pitnou vodu: 0,2 mg/l

Jak se projevuje
  • Bez barvy, chuti či zápachu
Jaká jsou rizika
  • V infuzích a nitrožilních roztocích zvyšuje riziko alzheimerovy a parkinsonovy choroby
  • Působí toxicky na ryby a rostliny

Jak hliník z vody odstraňujeme

  • Využíváme principy vysrážení a filtrace, iontové výměny, adsopce či reverzní osmózy

Vodu upravujeme od roku 1999

Přírodní hliník (hliník je třetí nejčetnější prvek v zemské kůře) je poměrně nerozpustný a do vody se z hornin přirozeně uvolňuje většinou v podlimitním množství. Zdrojem zvýšených koncentrací mohou být kyselé deště či kyselé prameny podzemní vody, které jej z hornin dokáží uvolnit, nebo průmyslové odpadní vody.

Pro člověka je hliník nebezpečný většinou jen při přímém proniknutí do krevního oběhu. Veškeré nitrožilní roztoky tak mají přísnější limit (0,010 mg/l). Při požití nepředstavuje hliník výrazné nebezpečí a dokonce se běžně do vody dávkuje jako srážecí činidlo při úpravě pitné vody.

Vzhledem k nízké rozpustnosti lze hliník snadno odstranit úpravou hodnoty pH, vysrážením a následnou filtrací.

Naše produkty řešící tento problém
Úprava vody pro průmysl i domácnosti

Tento web využívá cookies pro zajištění funkčnosti webu a získání statistik návštěvnosti webu. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít