Voda je důležitým prvkem kaváren, restauračních zařízení a celého gastronomického odvětví, proto ji lze považovat za předpoklad úspěšného podnikání a spokojenosti zákazníků v tomto sektoru. Kvalita vody určuje chuť kávy a horkých nápojů, ovlivňuje chuť jídel a kvalitu výsledku mytí nádobí. Správně upravená voda v gastronomii má pozitivní vliv na životnost a účinnost používaného zařízení, jako jsou kávovary, myčky, konvektomaty a jiná zařízení.
Typické problémy, které řešíme
- Změkčování vody (odstranění vápenatých a hořečnatých iontů, což zabraňuje usazování vodního kamene ve varné konvici, myčce, bojleru, na stěnách hrnců apod.)
- Odstranění železa a manganu (eliminace železitého zápachu, hořké pachuti, koroze zařízení a potrubí)
- Filtrace (odstranění chlóru a jeho sloučenin pro lepší chuť vody a pokrmů)
Každý zákazník je pro nás důležitý
Neděláme jen nabídky od stolu. Telefonujeme, přicházíme, setkáváme se, mluvíme, analyzujeme a přinášíme řešení na míru.
Časté dotazy
Ať jde o kavárnu nebo restauraci, voda je zásadním prvkem celého gastronomického odvětví. Kvalita vody ovlivňuje chuť nápojů i podávaných jídel. Voda se gastronomii též používá pro oplachování a umývání. Nekvalitní voda může mít nežádoucí vliv na chuť produktu, zároveň může např. zhoršovat efektivitu mytí nádobí a ničit připojená zařízení.
Mezi hlavní problémy vody v gastronomické odvětví patří zvýšená tvrdost vody a železitá voda. Upravuje se i chuť vody například odstranění chlorovitého aroma pomocí aktivního uhlí.