V pivovarnickém průmyslu se voda řadí mezi jednu ze základních surovin. Pivovarská voda musí mít patřičnou jakost a vhodné složení. Upravujeme zde tvrdost vody, filtrujeme mechanické nečistoty, dezinfikujeme, upravujeme pH atd. Správná úprava vody v pivovaru zaručí požadovanou chuť piva a bezproblémový chod celého provozu. Zajistíme i čištění odpadních vod.
Typické procesy, které provádíme
- UV dezinfekce pivovarské vody (odstranění bakterií, zabránění nárůstu patogenních mikroorganismů)
- Filtrace pivovarské vody (dechlorace, odstranění nečistot, zákalu, nežádoucích zápachů, pachuti apod.)
- Změkčování pivovarské vody (odstranění tvrdosti vody, ochrana používaného zařízení)
- Odstranění dusičnanů (redukce dusičnanů ve vodě)
- Průmyslové odstranění železa a manganu (odstranění nežádoucího zabarvení a pachuti)
- Dezinfekce chlordioxidem (eliminace bakterií, virů apod.)
- Úprava pH vody
- ČOV (čištění odpadních vod)
Každý zákazník je pro nás důležitý
Neděláme jen nabídky od stolu. Telefonujeme, přicházíme, setkáváme se, mluvíme, analyzujeme a přinášíme řešení na míru.
Ukázky z instalací
Časté dotazy
Při vaření piva je voda zásadní surovinou, která ovlivňuje výslednou chuť piva. Nejčastěji řešíme tvrdost vody, která je jiná pro různé pivní styly. Pro obsluhu přidružených zařízení může být zapotřebí i ultračistá voda, která se vyrábí reverzní osmózou. Od přebytečného železa ji upravujeme pomocí iontové výměny. Pro mikrobiální zajištění používáme dezinfekci vody.
Při úpravě vody pro pivovar je možné využít řadu procesů v závislosti na konkrétní aplikace. Jde o změkčení vody, úpravu pH, denitrifikaci, iontovou výměnu, reverzní osmózu a různé metody dezinfekce.