Chlórovité aroma a chuť

Chlórovité aroma

Chlor se kvůli dezinfekci přidává do vody již desetiletí. Bohužel může působit negativně na naše smysly svou agresivní chlórovitou vůní či chemickou štiplavou příchutí.

Slaná chuť vody

Slaná chuť vody

Slanou chuť vody mohou způsobovat chloridy. Chloridové anionty jsou jedny z nejběžnějších anorganických anionů ve vodě, vznikající rozpouštěním solí.

Nasládlá chuť vody

Nasládlá chuť vody

Nasládlou vodu můžeme vnímat někdy v případě vod balených, do kterých výrobci kvůli chuti, ale i konzervaci přidávají CO2.

Železitá chuť a zápach vody

Železitá chuť a zápach vody

I poměrně malé koncentrace železa mohou způsobit potíže jako např. zvýšený počet kolonií bakterií, které způsobují nepříjemný zápach vody.

Hnilobný zápach

Hnilobný zápach bakterie

Hnilobný zápach vody bývá zpravidla způsoben přemnožením nějakého druhu bakterií ve vodě. Příčin může být víc. Často se jedná o zvýšenou koncentraci železa a manganu.

Mandlový zápach

Mandlový zápach

Mandlová vůně, může značit zápach po kyanovodíku, tedy kyanidu smíchaného z vodou. V takové chvíli doporučujeme na místě déle nesetrvávat.

Úprava vody pro průmysl i domácnosti

Tento web využívá cookies pro zajištění funkčnosti webu a získání statistik návštěvnosti webu. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zavřít